Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund

Linda har fått sitt livs drömjobb och är påväg att lämna Stockholm för London. Hon har redan hunnit berätta för alla om sitt nya fina jobb på ett av Europas största livsstilsmagasin när hennes blivande chef ringer och drar tillbaka jobberbjudandet. Linda får panik och får efter lite påtryckande från pojkvännen Frank idén att hon ändå ska lämna Stockholm och låtsas som om hon ändå åkt till London för att leva drömlivet. För att ingen ska komma på henne smiter hon iväg till Båstad där hon tar kontakt med sin moster. En moster hon inte träffat sedan hon var liten eftersom Lindas mamma bröt kontakten med sin syster tjugofem år tidigare.

Väl i Båstad dras hon med i ett härligt virrvarr av tennisveckor och festligheter, möter nya vänskaper och lär känna sin moster. Men snart börjar det bli svårt att hålla uppe fasaden, hur länge kan Linda låtsas befinna sig i London? Och varför vill ingen berätta för henne om varför hennes mamma och moster bröt kontakten tjugofem år tidigare?

Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund är en riktigt härlig roman i de mest somriga miljöer du kan tänka dig – underbara Båstad. Huvudpersonen Linda trasslar till en början in sig i alla möjliga lögner och halvsanningar, så till den grad att jag ibland kommer på mig själv med att grimasera åt det hela. Men, ju mer jag lär känna Linda desto mer känner jag för henne och jag tycker mycket om Jenny Fagerlunds uppbyggnad av berättelsen. Boken är allt annat än förutsägbar och jag kunde nästan längta efter att få läsa för att få veta hur det skulle gå för henne och övriga karaktärer i boken.

En feelgoodhistoria med mening och hjärta. Om att våga vara och stå upp för sig själv och om att förlåta – varesig det gäller att förlåta andra eller sig själv.

Författare: Jenny Fagerlund
Språk: Svenska
Utgiven: 2018-06
ISBN: 9789113083155
Förlag: Norstedts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s