Ester Tagg och Den flygande holländaren

Jag måste få tipsa om en alldeles fantastisk barnbok – Ester Tagg och Den flygande holländaren. Dottern fyller 2 i oktober så den här har jag fått läsa alldeles själv. Men det kan ju faktiskt vara ganska mysigt det också.

Ester Tagg får en dag syn på en bild av ett flygande luftskepp i tidningen. Skeppet, Den flygande holländaren, ser precis ut som det skepp som finns på den skattkarta som råkar vara den enda sak hon har kvar efter sina föräldrar. Kan det vara samma skepp? Kan Esters föräldrar finnas på skeppet? Den flygande holländaren ska lägga till vid stadens torg och Ester bestämmer sig för att rymma från barnhemmet för att ta reda på mer.

Ester Tagg och Den flygande holländaren är ett alldeles underbart äventyr om pirater och skattjakter. Det är en fin berättelse om modiga Ester, om vänskap och om att ställa upp för sina vänner. Illustrationerna ger det där lilla extra och jag är så glad att detta är första delen av tre – jag vill ha mer! Längtar dessutom en hel massa till det att dottern blir gammal nog att läsa den med mig.

Författare: Linn Åslund
Språk: Svenska
Utgiven: 2018-06
Illustratör: Rebecka Helmersson
ISBN: 9789129702705
Förlag: Rabén & Sjögren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s