Stormsystern av Lucinda Riley

Stormsystern är den andra boken i serien om De sju systrarna. En serie jag skrivit om tidigare (här) och som baseras på Plejaderna, de sju systrarnas stjärnkonstellation.

Boken handlar om den näst äldsta systern Ally som efter förlusten av sin adoptivfar och efter en oerhört tragisk olycka på havet lämnar sitt högt älskade seglarliv och beger sig till Norge för att söka sina rötter. Med hjälp av sin fars ledtrådar börjar Ally nysta i en historia som leder henne hundra år tillbaka i tiden och till en Anna Landvik samt dennas koppling till en viss Edvard Grieg.

Ally’s och Anna’s berättelser vävs samman och bildar en fantastisk historia. Boken är minst lika mysig som den första i serien och jag ser verkligen framemot de kommande delarna. Jag kan fortfarande inte riktigt komma över vissa formuleringar som författaren gör angående sina kvinnliga karaktärers kroppar, men har i det här fallet visst överseende med det hela.. Enbart för att det är otroligt mysiga böcker att krypa upp i soffan med. Stormsystern grep tag i mig och jag hade svårt att lägga den ifrån mig, trots sina drygt 550 sidor så lyckas författaren skapa en spänning och en stark förväntan om att få veta hur mysteriet till slut ska få sin lösning.

I boken De sju systrarna fick författaren mig att skriva upp Rio de Janeiro på listan över platser att besöka någon gång i livet. Med Stormsystern har hon fått mig att lägga till Bergen på samma lista.

Författare: Lucina Riley
Språk: Svenska
Utgiven: 2018-05
Översättare: Johanna Svartström
ISBN: 9789170285004
Förlag: Bazar Förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s