Morgonstund.

Boken om att gå på förskolan är världens bästa bok inför och under inskolning på förskola. Men den funkar uppenbarligen lika bra även när inskolningen är avklarad sen ett par veckor tillbaka. 😄😍

Saxat från Bonnier Carlsen:

”Titta, Dam-Dam är stor! Kan stå. Kan nå. Kan gå.

”Dam-Dam går till förskolan. Förskolan har en grind och innanför den finns många att säga hej till: ”Hej, hej, hej, hej, hej, hej!”

Josefine Sundström fångar med korta enkla meningar och i en lätt poetisk realism en helt vanlig dag på förskolan. Vi följer Dam-Dam från morgonens promenad med mamma till pappas hämtning på eftermiddagen. Men vad händer däremellan?

Tillsammans med Mervi Lindmans färgrika bilder berättas om matstunden, fruktstunden och om toabesök, målarstund, glädje och ilska – en helt vanlig dag på förskolan. Inkännade, beskrivande och roligt! Titta, peka, läs. Det här är en perfekt bok för alla småbarn som vill bekanta sig med begreppet förskola, eller bara känna igen sig själva en helt vanlig förskoledag.

Dottern (snart 2 år) och jag har läst den här boken flera gånger i veckan sen en tid tillbaka. Först som förberedelse inför inskolning på förskolan och nu det senare för att lättare kunna prata om hennes dag på förskolan. Färgglada och härliga illustrationer tillsammans med ett språk som är både enkelt och kul.

Författare: Josefine Sundström & Mervi Lindman
Språk: Svenska
Utgiven: juli 2018
Illustratör: Mervi Lindman
ISBN: 9789178030156
Förlag: Bonnier Carlsen

En reaktion till “Morgonstund.

  1. Vilken härlig bild ♥ Jag blir riktigt nostalgisk när jag tänker tillbaka på småbarnsåren med alla barnvisor vi lyssnade på och sjöng tillsammans, böcker vi läste och alla Astrid Lindgrenfilmer vi såg. Nu är mina tjejer tolv och tretton och har, förstås, helt annan bok-, musik- och filmsmak 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s