Ett frågetecken är ett halvt hjärta av Sofia Lundberg

God morgon! 💛

Ett frågetecken är ett halvt hjärta lockade mig redan bara genom sin titel (och otroligt fina omslag). Innehållet visade sig turligt nog vara minst lika fint! 💕

Boken utspelar sig på två av mina favoritplatser i världen, New York och Gotland. Kanske är det därför jag lever mig in i berättelsen så fullständigt, i vilket fall så blev det sträckläsning för att få reda på hur det skulle gå för Elin och vad som gömde sig bakom gåtan om hennes uppväxt. Relationerna står i fokus i historien om Elin, även om jag upplever henne som lite av en enstöring. Det är en fin berättelse om vikten av att aldrig sluta prata med varandra och att man ibland behöver gå tillbaka för att känna sig hel.

Jag är en av de (få?) som ännu inte läst Sofia Lundbergs bok, Den röda adressboken. Jag har hört så mycket fint om även den och efter det här så får det nog bli ett besök i bokhandeln.

Saxat från Bokförlaget Forum:

Elin Boals lever det perfekta livet. Hon är framgångsrik fotograf i New York, hon är sedan länge gift med Sam och tillsammans har de sjuttonåriga dottern Alice. Men någonting har alltid saknats.

En dag får Elin ett brev från barndomsvännen Fredrik, han som en gång var hennes livlina under den fattiga uppväxten på Gotland. En röst från den barndom hon har gjort allt för att förtränga och som ingen annan känner till, inte ens hennes närmaste. Med det oväntade livstecknen kommer minnena och tankarna tillbaka. Det fjärmar henne allt mer från familjen och fyller henne med skam över det hon en gång gjorde, det som fick henne att fly och aldrig mer återvända.

Till sist förstår Elin att hon måste möta sitt förflutna för att kunna bli hel, för att rädda den familj hon har idag. Hon ger sig ut på en resa till en annan kontinent, men också till en annan tid och ett annat liv.

Författare: Sofia Lundberg
Språk: Svenska
Utgiven: augusti 2018
ISBN: 9789137152387
Förlag: Bokförlaget Forum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s