Vit krypta av Mariette Lindstein

Det blir både obehagligt och olidligt spännande när vi får möta tvillingsystrarna Alex och Dani i Mariette Lindsteins bok Vit krypta. Med tillägg av en härligt het kärlekshistoria så blir det en riktig bladvändare och trots obehaget den gav mig så hade jag svårt att lägga den ifrån mig.

Jag tyckte mycket om den här boken och då det är min första bekantskap med Mariette Lindsteins böcker så ser jag framemot att läsa fortsättningen på Vit krypta men även hennes tidigare serie om sekten ViaTerra.

Som ni kanske vet så var författaren Mariette Lindstein själv medlem i en sekt under en period i sitt liv. Hon lyckades dock ta sig därifrån och använder sina erfarenheter, för att skapa kunskap och medvetenhet om farorna med sekter och hur dem verkar, i sina böcker.

Saxat från Bokförlaget Forum:

Alex och Dani är enäggstvillingar och oskiljaktiga sedan deras föräldrar övergivit dem. En midsommarnatt när de är 22 år försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan att finna minsta ledtråd.

Omgivningen försöker få Alex att glömma det hemska som har inträffat, men hon får ett nervöst sammanbrott och ligger katatonisk på psyket i en hel månad. När hon skrivs ut har hon bara en enda tanke i huvudet: Att hitta Dani.

För att försörja sig medan hon letar efter systern tar Alex anställning på den mytomspunna dejtingfirman Ash & Coal. Det är där hon träffar den framgångsrika och attraktiva psykologen Carl Asher. Snart börjar märkliga saker att hända. Varför känner hon Danis närvaro i ett speciellt rum på firman? Vem är det som lämnar mystiska meddelanden i hennes lägenhet?

Alex misstänker att en ockult sekt har kidnappat Dani, men kan det verkligen stämma? Människor i hennes omgivning börjar ifrågasätta hennes mentala hälsa: inbillar hon sig allt? Plötsligt befinner Alex sig i ett farligt limbo där mycket tyder på att hon står näst på tur.

Författare: Mariette Lindstein
Språk: Svenska
Utgiven: april 2018
ISBN: 9789137151502
Förlag: Bokförlaget Forum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s