Nytt av Jodi Picoult

Äntligen nytt från Jodi Picoult! Hon har, med sin förmåga att ta sig an svåra ämnen i sina böcker, kommit att bli lite av en favorit hos mig och de här gången hade jag inte tålamod att vänta tills den kommer på svenska.

Förr läste jag nästan varannan bok på engelska. Det hinner jag inte med nuförtiden men ska försöka klämma in åtminstone några till per år. Hur ofta läser ni böcker på engelska?

I A spark of light får vi möta Hugh McElroy, en förhandlare från polisen, som kallas till ett gisslandrama på en kvinnoklinik. En pistolman har öppnat eld inne på kliniken och håller nu patienter och personal som gisslan.

McElroy sätter genast igång att arbeta och håller som bäst på att göra upp en plan för att kunna kommunicera med skytten och få ut gisslan när han får ett sms som förändrar allt. Hans 15-åriga dotter, Wren, finns inne på kliniken.

Men Wren är inte ensam. Hon kommer att dela sina nästa timmar av sitt unga liv med en uppsättning oförglömliga karaktärer: En sjuksköterska som lugnar sin egen panik för att kunna rädda livet på en sårad kvinna. En läkare som gör sitt arbete, inte trots hans tro utan på grund av det, och som kommer att få sin tro testad som aldrig förr. En ”pro-life”-demonstrant förklädd till patient, som nu hamnat mitt i korselden för samma raseri som hon själv har känt. Och en ung kvinna som kommit för att avsluta en graviditet. Och så skytten själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s