Olycksbarnet av Malou von Sivers

Den första delen av Malou von Sivers personliga familjekrönika, Mitt hjärtas oro, är en av de bättre böckerna jag läst i år. Olycksbarnet är fortsättningen på hennes familjehistoria.

Olycksbarnet är aningen mörkare än den första delen och det kan ha varit det (jag är inne i en period då jag har svårt för alltför tunga historier) eller kanske det faktum att jag hade ganska höga förväntningar på den, som gjorde att jag inte kände mig helt nöjd när jag läst ut den. Men, det är en stark historia som höll mig fast från första sidan, och jag ser så mycket framemot att få läsa fortsättningen.

Saxat från Norstedts:

”Det har hunnit bli det glada tjugotalet i andra delen av Malou von Sivers personliga familjekrönika. Ute i världen finns en nyvaken optimism och utsikter om en större frihet. Men villan i Äppelviken är full av sorg. Axel Silversjös älskade hustru har dött i barnsäng. Edwin, den nyfödde sonen, blir olycksbarnet. Han som är orsaken till att idyllen slagits sönder.

Axel får nytt hopp när han träffar den unga och livsglada Hedvig. Återigen kan kärleken bli det som för honom till­baka till livet. Men kan han vända blicken från det förflutna, från den krossade drömmen till den nya vardagen?

Vi får följa Edwins uppväxt under trettio- och fyrtio­talet. Världen går från rus till oro, krigets skugga brer ut sig. Edwin får lida för sin fars inre kval och svär på att aldrig bli som honom. Han är rädd för att han har ärvt såret, som en förbannelse.

Malou von Sivers berättelse har utgångspunkt i hennes egen familjehistoria och sommarprat från 2016. Det handlar om att försöka förstå hur ett sår kan ärvas från generation till generation, ett arv som också har format henne som människa.”

Författare: Malou von Sivers
Språk: Svenska
Utgiven: september 2018
ISBN: 9789113082745
Förlag: Norstedts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s