Innan ni tog oss av Lisa Wingate

Innan ni tog oss av Lisa Wingate är en riktig hjärtekrossare. En fantastiskt fin sådan. Det gör såklart förbaskat ont att läsa om barn som kidnappas från sina älskade familjer för att säljas till andra, rikare, familjer. Ont gör det också att läsa om barn som utsätts för övergrepp, som får se sina syskon utsättas för övergrepp. Än mer ont gör det att tänka på att den här boken baseras på verkliga händelser. Att den här fruktansvärda människan, Georgia Tann, faktiskt existerat. Men. Innan ni tog oss är också en varm och vacker berättelse om syskon, familjeband och om att aldrig sluta hoppas.

Definitivt en av årets starkaste läsupplevelser!

Saxat från Lavender Lit:

”Memphis, 1939. Tolvåriga Rill Foss och hennes fyra yngre syskon bor med sina föräldrar på en båt på Mississippifloden. När deras pappa tvingas ta deras mamma till sjukhuset en stormig natt lämnas Rill kvar för att passa syskonen – tills främlingar helt plötsligt dyker upp. De sliter med sig barnen och placerar dem på barnhem, men syskonen är övertygade om att föräldrarna snart kommer för att hämta dem. Snart går det dock upp för dem att verkligheten är bra mycket brutalare än så.

Aiken, South Carolina, nutid. Åklagaren Avery Stafford råkar snubbla över oroväckande information och börjar nysta i sin familjehistoria. Vad var det egentligen som försiggick i Amerika mellan 1920 och 1950? Och hur är hennes familj inblandad i Georgia Tanns adoptionsverksamhet?

Baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler – där Georgia Tann, föreståndare för Memphis barnhem, kidnappade och sålde fattiga barn till rika familjer över hela landet. Lisa Wingates hjärtskärande men samtidigt hoppfulla och vackra berättelse påminner oss om att vart ödet än för oss, glömmer vi aldrig varifrån vi en gång kom.”

Författare: Lisa Wingate
Språk: Svenska
Utgiven: september 2018
Översättare: Cecilia Falk
ISBN: 9789187879449
Förlag: Lavender Lit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s