Motiv X av Stefan Ahnhem

Motiv X är Ahnhem’s fjärde bok i serien om Fabian Risk och precis som i de tre tidigare böckerna bjuder författaren på en otroligt underhållande, intensiv och stundvis riktigt obehaglig berättelse. Såpass att jag knappt tordes läsa den annat än på dagtid faktiskt. Men med oväntade vändningar, spännande karaktärer och blandningen av utredningar, relationsdraman och gärningsmännens egna storys så blir det väldigt spännande.

Jag hade hoppats på att Motiv X ge svar på en del frågor jag ställt mig under tiden jag läst de tidigare böckerna. Och visst, en del svar fick jag. Men Ahnhem såg noga till att lämna mig med nya frågor. Och nu måste jag vänta till hösten 2019 för att få svar, då nästa bok är planerad att ges ut. Men, den som väntar på något gott..

Saxat från Forum Bokförlag:

”Fabian Risk vakar vid sin skottskadade dotter Matildas sida, som ligger i koma på Helsingsborgs lasarett, samtidigt som ett brutalt mord på en flyktingpojke från Syrien kastar in stadens kriminalpolis i en ny komplicerad utredning med rasistiska förtecken.

Men inget är så enkelt som det först verkar och när flera nya mord äger rum befinner sig Lilja, Klippan och de andra på Helsingborgspolisen snart i en allt mer pressad jakt på flera gärningsmän. Till slut tvingas Fabian tillbaka i tjänst trots att han helst hade velat ägna sig åt sin familj, och kriminalpolisens chef Astrid Tuvesson avbryter sin tolvstegsbehandling mot alkoholism trots att den bara har börjat, för att leda arbetet med de parallella utredningarna.

Samtidigt brottas Fabian med information som hans döde kollega Hugo Elvin lämnat efter sig och påbörjar en egen privat utredning som kan komma att förändra den sammansvetsade utredningsgruppen för all framtid.”

Författare: Stefan Ahnhem
Utgiven: september 2018
ISBN: 9789137151595
Förlag: Bokförlaget Forum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s