Rymlingarna av Ulf Stark & Kitty Crowther

Så varm i hjärtat efter att ha läst den här boken. I Rymlingarna ser vi än en gång prov på Ulf Starks förmåga att skapa en fantastisk berättelse baserad på humor, värme och svärta. En kär vänskap mellan en pojke och hans farfar och ett sista äventyr tillsammans. En av årets finaste böcker, alla kategorier. Och Ulf Starks sista.

Augustjuryns motivering lyder:

Rakt och osentimentalt gestaltar Ulf Stark döden och livet, kärlek, vänskap och tillit över generationsgränserna. Det är humoristiskt, hädiskt och heligt om vartannat. Boken handlar om hur Lill-Gottfrid hjälper sin farfar fly från sjukhuset till sommarstugan, men också om den yttersta rymningen, döden. Lägg till det Kitty Crowthers naivistiska och koloristiska kritteckningar som ger verket ytterligare en dimension.

Författare: Ulf Stark
Utgiven: augusti 2018
Illustratör: Kitty Crowther
ISBN: 9789188279552
Förlag: Lilla Piratförlaget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s