Små stora saker av Jodi Picoult

När vi nu snart lämnar 2018 bakom oss är det dags att börja summera läsåret som gått. Den här boken, Små stora saker av Jodi Picoult, är en av årets bästa böcker. Om jag får bestämma.

Det finns mycket en kan säga om den här boken. Så mycket en vill fortsätta diskutera efter att man läst den. Jag diskuterar den fortfarande med mig själv och tipsar om den så snart jag får chansen.

Sammanfattningsvis är det en helt fantastisk bok! En bok som lyckas beröra på så många olika sätt. Jag har både skrattat och gråtit (klyschigt men sant), varit förbannad och känt mig illa till mods och nog fasen har jag skämts också. Men framförallt har jag lärt mig något. Om rasism. För det är till syvende och sist vad den här boken handlar om.

PS. Läs den nu genast, för snart kommer den som film med Viola Davis & Julia Roberts i huvudrollerna, och alla vet ju att man måste ha läst boken först!

Saxat från Louise Bäckelin förlag:

Ruth Jefferson är barnmorska med över tjugo års erfarenhet och arbetar på förlossningsavdelningen på ett sjukhus i New York. Brit och Turk är nyblivna föräldrar som inte vill att en afroamerikansk person ska ta hand om deras barn, Davis. När Ruth är ensam på sitt skift tillstöter komplikationer och lille Davis slutar andas. Ruth tvekar först och gör sedan allt hon kan för att rädda barnet. Men det är redan för sent.

När Brit och Turk anklagar Ruth för mord får vi följa hela den komplicerade processen genom de inblandades ögon. Ruth, som försöker skydda sin tonårsson från den mediauppståndelse som rättegången innebär. Kennedy, den vita försvarsadvokaten som inte vill blanda in ordet ras i frågan. Turk, som från barnsben formats till en vit makt- anhängare och som lever enligt sin tro.

Författare: Jodi Picoult
Språk: Svenska
Utgiven: februari 2018
Översättare: Tove Janson Borglund
ISBN: 9789188447791
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s