Skuggsystern av Lucinda Riley

Skuggsystern av Lucinda Riley blev den sista boken för 2018 (ja, ok, de sista sidorna lästes faktiskt in på 2019 men de var så få att jag ändå räknar den till år 2018’s böcker). Jag tycker så mycket om den här serien, kanske för att jag vet precis vad jag får. En blandning av nutid och historia, lite hjärtvärk och ibland ett par tårar, kärlekshistorier och ett mysterium som antagligen kommer fortlöpa genom hela serien (sju böcker). Skuggsystern är den tredje boken och lyckas underhålla mig rakt igenom, trots sina 577 sidor. 😅

Saxat från Bazar Förlag:

”Star D’Aplièse står vid ett vägskäl i livet efter hennes älskade adoptivfars hastiga död. Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Han har lämnat en ledtråd åt varje syster, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star – den mest gåtfulla av systrarna – känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. I desperation bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld …

Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem vid sjöarna i nordvästra England, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel, vars regler bara andra verkar känna till. Men så möter Flora en mystisk gentleman, som avslöjar svaren på de frågor hon sökt efter under hela sitt liv … 

I takt med att Star utforskar Floras otroliga livshistoria påbörjar också hon en upptäcktsresa, kliver ut ur sin systers skugga och öppnar sitt hjärta för kärleken.”

Författare: Lucinda Riley
Språk: Svenska
Utgiven: september 2018
Översättare: Gabriella Andersson
ISBN: 9789170285172
Förlag: Bazar Förlag
Serie: De sju systrarna (del 3)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s